Üdvözlöm.

 Czinege Csaba vagyok 30 éves. 2001 óta vagyis 11 éve foglalkozom weboldalak tervezésével és fejlesztésével. A kezdetekben saját magam szórakoztatására kezdtem el a webfejlesztést, ami több ismerősömnek is nagyon tetszett. Eleinte html oldalakat készítettem különböző célokra mint például blog, zenék bemutatása és kritika írása, fényképek közzététele stb. Miután már nem volt több kihívás a html oldalakban, nem tudtam beletörődni és tovább léptem. Így találkoztam a php programozással. Mára már nem csak egyszerű statikus php oldalakat tervezek, hanem dinamikus portálokat is készítek. Személyes kedvencem a portálok készítése, méghozzá azért, mert ezt tartom jelenleg a webfejlesztés csúcsának. De mindemellett folyamatosan fejlesztem grafikai tudásom is, hiszen mit ér egy tartalmas jó portál design nélkül? De nem csak weboldalak grafikájával foglalkozom, szívesen tervezek logókat, flyereket, arculatokat. A vállalkozás ötlete többek unszolására fogalmazódott meg bennem. Így született meg a GarageWeb.

 

Köszönöm megtisztelő figyelmét.

Czinege Csaba


Amit tudni érdemes a weboldalakról

Két nagy témára osszuk a weboldalakat!

 • Statikus weboldalak
 • Dinamikus weboldalak

A STATIKUS weboldalak jellemzői:

 • Többnyire kicsi helyigénnyel és minden különösebb kiszolgálási igény nélkül működtethető.
 • A statikus mivoltuk abban rejlik, hogy viszonylag állandó tartalommal rendelkeznek. Szokás őket "bemutatkozó" oldalaknak is nevezni, mivel a változatlan tartalom erre ad csupán lehetőséget. Friss hírek pár nap alatt elavulttá válnak
 • Módosításuk, tartalmi bővítésük meglehetősen nehézkes és bajos, mindazon túl nélkülözik az interaktivitást.
 • Napjainkban elvárt nagy mennyiségű információszolgáltatást és interaktivitást képtelenség vele megoldani, más nyelv, pl PHP ismeretével és használatával sem.
 • Nincs lehetőség a statikus honlapon az adatok tárolására, adatbázis kezelésre, amely lehetővé tenné, a dinamikus változtatást, az archívum böngészését, keresést, s a tartalom kategórizált megjelenítését.
 • Tartalmazhat szerver oldali scripteket is (PHP, ASP, JSP, Perl,... ), és kliens oldali srcipteket (JavaScript, VBScript), azontúl még egyéb beágyazott objektumokat is, mint pl a flash, ún. Java kisalkalmazások

A DINAMIKUS weboldalak jellemzői:

 • Szerveroldali leíró nyelvet használnak (PHP, Java), amely a szerveren, a tárhely kiszolgáló serverén, képes a felvitt információkat/adatokat rögzíteni akár szövegesen, akár adatbázisban. A legnépszerűbben alkalmazott adatbázis kezelők például MySQL, PostgreSQL
 • Alapeleme az ún. honlapmotor, amelynek segítségével ismételten végezhetőek azonos műveletek egyszerűen és nem kell a forráskódot manuálisan szerkeszteni, mert azt a honlapmotor állítja elő sablonszerűen.
 • Interaktivitást biztosít, keresést, felhasználók kezelését, hozzászólások azonnali megjelenítését, a tartalom csoportosított megjelenítését,... A netező azonnali kiszolgálást kaphat, kérdéseire azonnali választ. Netezzen akár egy nyilvános internet-pontról, vagy saját gépéről.
 • Tartalmuk könnyedén, egyszerű számítógépes felhasználói ismeretek birtokában tölthetők fel új információkkal. A napjainkban elvárt nagy mennyiségű információszolgáltatást könnyűszerrel lehet vele megoldani.

A bemutatkozó oldalak ideje lejárt. Az internetet böngészők állandóan frissülő, új információk után kutatnak, gyorsan változó, fejlődő világunknak megfelelően. Senkit sem maga a cég érdekel elsősorban - hol, hogyan, kik alakították - hanem mit nyújt az adott cég, s annak honlapja! Ha ezt nem találja meg pár másodperc alatt, akkor kattint egyet és máris továbbevezett. Ha kétszer ugyanaz a kép fogadja a honlap látogatásakor, harmadszorra már oda sem megy.
A bemutatkozás már csak akkor kell, ha elnyerte szolgáltatásunk a tetszését és az a kérdés foglakoztatja, hogy bízhato-e a szolgáltató. Nos akkor kellenek ezek a bizonyos bemutatkozó oldalak (Magunkról, Elérhetőségeink, Házunk tájáról..), de akkor nagyon!